Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κυριακή 1 απρίλη  στις 11:00πμ στο πρώην Δημαρχείο Χαλάστρας
Συνέλευση Λαικής επιτροπής Χαλάστρας-ανατολικού με θέμα:
                                         "ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ"
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:  ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
ΑΝΕΡΓΕ,ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ, ΝΕΕ ΚΑΙ ΝΕΑ
Η ανεργία βρίσκεται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνει.Σήμερα είναι ο γείτονας .ο συγγενής,ο συνάδελφος.Αυριο πιθανόν να είναι ο καθένας μας.Συμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ανεργία ξεπερνά το 21%,πάνω απο το 50% των νέων και πάνω απο το 25% των γυναικών είναι άνεργοι.ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ,για να τρομοκρατει, να εκβιάζει,για να μειώνει ακόμη παραπέρα τα ήδη πετσοκομένα μεροκάματα.Την ίδια στιγμή με κάθε νέο μέτρο οδηγεί ακόμη παραπέρα την εξαθλίωση των λαικών νοικοκυριών.σε αυτή την κατεύθυνση προχώρησε σε μείωση του ήδη χαμηλού επιδόματος ανεργίας στα 360 ευρώ.
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!
να δυναμώσει η αλληλεγγύη μεταξύ μας.όλοι για έναν και ένας για όλους.
Μην δίνεις χρόνο στην κυβέρνηση . δεν πρέπει να προσδοκάς τίποτα απο μια κυβέρνηση που στηρίζει με κάθε τρόπο το κεφάλαιο και σπρώχνει μαζικά τις εργατικές-λαικές οικογένειες στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.δεν πρέπει να αποδεχτείς να σπρώχνονται εκατομμύρια στα χερια της μεγαλοεργοδοσίας.τα τα διάφορα προγράμματα που προσφέρουν λίγους μήνες δουλιάς και με μεροκάματα πείνας,είναι κοροιδία,είναι ανακύκλωση της φτώχιας.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ.
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ,ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ,ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.
ελα μαζι να διεκδικήσουμε:
 • εκτακτο επιδομα 1500 ευρώ για όλους τους ανέργους ΤΩΡΑ
 • επιδομα ανεργιας 1120 ευρω για οσο διαστημα διαρκει η ανεργια.απλοποιηση των προυποθεσεων για την χορηγηση του επιδοματος ανεργιας,επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους, ή εργάζονται περιστασιακα
 • πληρη ,δωρεαν ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη για όλο το διάστημα της ανεργίας μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγορευση της διακοπής νερού,ρευματος και σταθερού τηλεφώνου.
 • χορηγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες
 • ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
 • Διαγραφή χρεών απο τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό καποιος είναι άνεργος,για φτωχούς αγρότες,με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας.
 • επιδότηση ενοικίου 100% της αξίας του
 • κρατική αγορά,συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
 • Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης,υπόδησης,ατομικής υγιεινής σε τιμές κοστους.Δωρεάν παροχή πακέτου απαραιτήτων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
 • πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι.
 • καμιά απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. όχι στην εφεδρία