Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Πανελλαδικό συλλαλητηριο


Οργανωμένα και με κάθε μέσο στο συλλαλητήριο
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη μετάβαση χιλιάδων εργαζομένων την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα


Νέα σωματεία και φορείς του κινήματος προστίθενται καθημερινά στους συνδιοργανωτές του πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, στις 12 μ. στο Σύνταγμα. Στην προσοχή των συνδικάτων μπαίνει τώρα η συμμετοχή όσων γίνεται περισσότερων εργαζομένων στο συλλαλητήριο, ώστε αυτό να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Τις μέρες που απομένουν, είναι καθοριστικό να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για τη μετακίνηση των διαδηλωτών από την επαρχία και μ' αυτό το στόχο τα συνδικάτα οργανώνουν λαχειοφόρους, γλέντια, εξορμήσεις.


Η δυναμική που αναπτύσσει το συλλαλητήριο βοηθάει, ώστε με καλύτερους όρους να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς για την ανάγκη να κηρυχτεί πανελλαδική πανεργατική απεργία στα τέλη Νοέμβρη. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, με κλαδικούς αγώνες, με κινητοποιήσεις, με συζήτηση και αποφάσεις για 24ωρη γενική απεργία.
 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, οι σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και φοιτητών - σπουδαστών, που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, έχουν φτάσει ήδη τους 725. Αυτοαπασχολούμενοι και συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ συμμετέχουν στην κινητοποίηση με τις αποφάσεις (μέχρι τώρα) 57 Συλλόγων απ' όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, απεργία για την 1η Νοέμβρη κήρυξε το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού - Δέρματος Αττικής για τα φασονατζίδικα και τα βιομηχανικά πλυντήρια. Πρόκειται για χώρους που δουλεύουν και το Σάββατο και η απόφαση του Συνδικάτου έχει στόχο να διευκολύνει τη συμμετοχή των εκατοντάδων εργαζομένων, κυρίως μεταναστών στο συλλαλητήριο.